Borsa İstanbul bugün güne düşüşle başladı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 0,71 azalışla 109.051,32 puana geriledi.
Bankacılık endeksi yüzde 1,07 ve holding endeksi yüzde 0,38 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,36 ile tekstil, deri, en çok gerileyen ise yüzde 2,57 ile turizm oldu.
Borsa’daki düşüşü değerlendiren Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, borsa yatırımcılarına uyarılarda bulundu.
Erdem, “Borsa sınırlı bir düşüşle açıldı. Borsada şöyle bir durum oluyor. İnsanlar bu normalleşmeyi satın aldılar. Bir bahane aranıyor kar satışları için. Bu da bir bahane oldu FED’de. Borsa yatırımcısına en büyük uyarım hisseleri seçerken seçici olmaları. Endekse bağlı değil hisselere bağlı seçim yapın” dedi.
ALTINDA DÜŞÜŞ OLACAK MI?
Altın fiyatlarında düşüş ya da yükseliş olacak mı sorusuna da cevap veren Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, “Altın ise yatırım için güvenli liman olmayı sürdürüyor. Altında çok fazla bir düşüş olacağını düşünmüyorum. Ons altın 1700 doların altına inmeyecek gibi görünüyor şuan” ifadelerini kullandı.
kaynak: takvim.com.tr