Ana Sayfa GENEL 2 Şubat 2024 146 Görüntüleme

Ev hanımlarına emeklilikte yaş şartı ve prim detayı! Kim ne kadar ödeyecek?

Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor. Düzenlemede detaylar netleşmeye başladı. Emeklilikte prim desteğinden gün sayısına kadar pek çok avantaj sağlanacak. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz emeklilikte prim ve yaş detayını açıkladı. İşte detaylar…

Ev hanımlarının emekliliğini kolaylaştıracak yeni düzenlemeler hayata geçiyor. Aile Koruma Kalkanı Programı çerçevesinde ev hanımlarının emekliliği kolaylaşacak. Öte yandan bir diğer önemli düzenleme ise esnafa erken emeklilik. Burada da 9 bin prim gün sayısı 7 bin 200 güne düşürülecek. Peki düzenlemeler ne zaman hayata geçecek?

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz ev hanımlarına emeklilik ve esnafa erken emeklilik düzenlemeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz emeklilikte prim ve yaş detayını milliyet.com.tr’ye açıkladı.

İlginizi Çekebilir

Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ev hanımlarının emekliliği şu andaki yasalarımız doğrultusunda da yapılabilmektedir. Ama burada ilgili düzenleme gerçekleşirse en önemli faktörler prim ödemesinin üçte birinin yeni kurulan Aile ve Gençlik Bankası tarafından karşılanması ve çocuk sayısına göre emeklilik prim günü ve yaşının esnetilmesi diyebiliriz.

Özellikle küçük esnafın Bağkur prim gününün 9000 günden 7200 güne düşürülmesi söz konusu olacak. Bu sayede küçük esnaf 1800 gün erken emekli olması ve de 60 aya varan Bağkur primi ödemesinden de kurtulmuş olacaklar.

İlgili düzenlemelerin bu yıl sonuna kadar olgunlaşıp torba yasa dahilinde Meclis’e sunulacağı kanaatindeyim.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil