Ana Sayfa GENEL 14 Nisan 2021 492 Görüntüleme

Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Ücret Gelir Vergisi İstisnası

03.02.2021 tarih ve 31384 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan 7263 sayılı Kanun ile, 4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ‘nda Ücret Gelir Vergisi İstisnası Uygulamasına ilişkin birtakım değişiklikler yapılmıştır.

– Ücret gelir vergisi istisnası artık ücretlerden kesilecek gelir vergisinin muhtasar beyanname ile beyan edilerek tahakkuk ettirilmesi ve tahakkuk eden verginin de terkini şeklinde uygulanacaktır.

Değişiklik öncesi ücretler doğrudan vergiden istisna tutulurken, bundan sonra, bölgede çalışan Ar-Ge, tasarım ve destek personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri üzerinden asgari geçim indirimi uygulandıktan sonra hesaplanan gelir vergisi; verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden indirilmek suretiyle terkin edilecektir. Yeni düzenleme ile çalışanların ücretlerinden gelir vergisi kesintisi yapılması gerekliliği başlamış olup, bu istisnadan artık çalışanlar değil işverenler faydalanacaktır.

– Değişiklik ile “Bu kapsamdaki ücretlere ilişkin düzenlenen kâğıtlar damga vergisinden istisnadır.” Denilerek ücretlere ilişkin damga vergisi istisnası açık bir şekilde düzenlenmiştir.

Makalenin Tamamı İçin Buraya Tıklayınız

Kaynak: Elif Güldür – https://www.hurses.com.tr

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil