Ana Sayfa GENEL 25 Ağustos 2020 390 Görüntüleme

Normalleşme desteği nedir, Başvuru nasıl yapılacaktır. ?

ŞENOL DÖNDER

SMMM

1 Temmuz 2020 tarihine kadar kısa çalışma ödeneğine veya nakdi ücret desteğine başvurmuş olan özel sektör işyerleri sigortalıların, normal çalışma düzenine geçmiş ise 4447/26 Normalleşme Desteğinden faydalanacaklardır. Bu kapsamda, kısa çalışmanın ve nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ayı geçmemek şartıyla, her ay için kısa çalışma veya ücretsiz izinde geçen aylık ortalama gün sayısı ve asgari ücret üzerinden hesaplanan işçi ve işveren primi tutarında mahsuplaşma yapılacaktır.

Normalleşme Desteği, resmi gazetede yayınlandıktan sonra Cumhurbaşkanı tarafından üç aylık süre altı aya kadar uzatılabilir.

Normalleşme Desteği kapsamında ödenecek tutara ve destekten Normal çalışma düzenine geçen çalışanın, kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısının 30 gün olması durumunda; işverenlerin SGK’ya ödeyecekleri primlerden 1.103,63 TL mahsuplaşma yapılacaktır.

Normal çalışma düzenine dönen ve Ağustos ayında çalışmaya devam eden sigortalılar için SGK prim belgeleri 1-26 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek. Bu kapsamda, SGK tarafından 25 Ağustos’ta işverenler için tanımlama ekranı açılmıştır. Ancak 22.08.2020 Cumartesi günü bu tanımlama tahminime göre gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra tekrar açılacaktır.

Normalleşme Desteğine Başvuru.

Normalleşme desteğinden yararlanacak olan işyerlerinin e-SGK kanalıyla başvuru yapmasının yeterlidir. işverenlerin izleyeceği adımları şu şekildedir. Normalleşme Desteğine başvuru yapacak işyerlerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesine giriş yaparak, ‘e-SGK/İşveren/İşveren Sistemi/ Teşviklerden Faydalanacak Sigortalı Tanımlama” ekranında yer alan ‘7252 4447 Sayılı Kanun Geçici 26. Madde Desteği’ menüsünden işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

kaynak: milliyet.com.tr

İlginizi çekebilir

Bankalarda Yeni Dönem!

Bankalarda Yeni Dönem!

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil