DOLAR
Alış: 27.19
Satış: 27.30
EURO
Alış: 28.79
Satış: 28.91
GBP
Alış: 33.06
Satış: 33.30
Korona Virüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı Nasıl Uygulanacak!..
ŞENOL DÖNDER
SMMM
Bilindiği üzere korona virüs salgını nedeniyle;
Ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler, hibe desteğinden vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden bir kez faydalanabileceklerdir.
Ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler, hibe desteğinden vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden bir kez faydalanabileceklerdir.
Ayrıca, Bakanlıkça yapılan duyurudan sonra ticari faaliyetine yönelik ekonomik faaliyetlerinde tanım değişikliği yapanlar hibe desteğinden yararlanamayacaklar.
Kira destek başvurusunda bulunanların faaliyetlerini sürdürdükleri ve kira ödemesi yaptığı birden fazla iş yeri varsa, başvuruda bulunanlar bir iş yeri için kira desteğinden faydalanabileceklerdir.
Hibe desteğinden faydalanılan dönemlerde vergi mükellefiyeti kesinlikle faal olarak devam etmelidir. Destek başvurusunda bulunanın gayri faal olduğunun anlaşılması durumunda bu kişilere destek ödemesi kesilir.
Destek başvuruları ve itirazlar elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacaktır.
Başvuruda bulunan tarafından başvuru ve eki taahhütname elektronik ortamda onaylanır.
Kira desteğinde bulunanlardan, başvuruda bulunduğu iş yerinin aylık kira bedeli, açık adresi ve iş yerini kiralayanın kimlik bilgilerini başvuru esnasında beyan etmesi istenecektir. Beyanda bulunmayanlara kira desteği ödemesi yapılmayacaktır.
Destek programı başvuru süresi, on günden az olmamak üzere Bakanlık tarafından belirlenecektir.
Reddedilen başvurular ret edilirse ret edildiği tarihinden itibaren on gün içerisinde Genel Müdürlüğe itiraz edilebilinecektir. Bu itiraz, itiraz başvurusunun Genel Müdürlüğe ulaştığı tarihten itibaren de beş iş günü içerisinde sonuçlandırılarak ilgilisine cevap verilecektir.
Yorumlar
Benzer Yazılar
-
Bireysel Emeklilik Sistemi Kısmen Ödeme Yönetmeliği: Emeklilikte Kısmen Ödeme Hakkı ve Süreçleri
-
Yurt Dışından Alınıp Yine Yurt Dışına Satılan Malların Finansman Gider Kısıtlaması ve Muhasebeleştirme İncelemesi / Şenol DÖNDER – SMMM
-
Afetzedelere Bağışlanacak Konutların İnşasında KDV İstisnası / Erol ÇEMBER Yeminli Mali Müşavir
-
KDV ve İhraç Kayıtlı Satışlar: İmalatçıların Dikkat Etmesi Gereken Noktalar. / Şenol DÖNDER Smmm
-
Sosyal İçerik Üreticiliği ve Uygulama Geliştiriciliğinde Kazanç İstisnası
-
Belediye Tarafından Sağlanan Gelir Desteği Ödemesinin Vergilendirilmesi. / Şenol Dönder SMMM
-
Haciz İşlemleri ve Ödemelerde Vergi Uygulamaları: Serbest Meslek Erbabı Sanatçı ve Avukatlara Yapılan Ödemeler / Şenol Dönder SMMM
-
Muhasebenin Mucidini Biliyor muydunuz? Şenol DÖNDER – Smmm
-
KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ DEĞİŞİKLİKLER: İSTİSNA VE PROJE UYGULAMALARI / ŞENOL DÖNDER -SMMM
-
Gelen Soru Üzerine; İşverenler İş Güvenliği Eğitim Masraflarını İşçilerden Tahsil Edebilir mi? / Şenol DÖNDER SMMM
-
Alacak ve Borç Senetleri Reeskontunda Uygulanacak Faiz Oranı Nedir? Şenol Dönder – SMMM
-
Vergiyi Tabana Yaymak! / Erol ÇEMBER Yeminli Mali Müşavir