Sayi:32202
CUMHURBASKANI KARARI
Karar Sayisi:7300
7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda DeğişiklikYapilmasına Dair Kanunda yer alan başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin uzatilmasıhakkindaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, mezkûr Kanunun 9 uncu maddesininon altıncı fikrası gereğince karar verilmiştir.
25 Mayis 2023
Recep Tayyip ERDOGAN
CUMHURBASKANI
25/5/2023 TARIHLI VE 7300 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ
KARAR
Uzatilan süreler
MADDE 1-(1) 9/3/2023 tarihli ve 7440 sayili Bazi Alacakların YenidenYapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2 nci, 3 üncü, 4üncü, 5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8 inci maddeleri ile 10 uncu maddesinin üçüncü, dördüncü, beşinci,sekizinci, dokuzuncu, on birinci, on ikinci, on üçüncü, on dördüncü, on beşinci, on altıncı, onyedinci, on sekizinci, on dokuzuncu ve yirminci fikralarından yararlanmak için öngörülmüşbaşvuru, bildirim ve beyan süreleri 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), bu başvuru,bildirim ve beyana ilişkin ilk taksit ödeme süreleri ise 31/7/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil)uzatılmıştır.
Yürürlük
MADDE 2-(1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
DOLAR
Alış: 45.87
Satış: 46.06
EURO
Alış: 53.37
Satış: 53.59
GBP
Alış: 61.63
Satış: 62.08
Yapılandırma ve Matrah artırımı uzatıldı.
Benzer Haberler
-
e-Envanter Defterinde Yeni Dönem: İptal Başvuruları ve Başvuru Süreçlerine İlişkin Önemli Duyuru
-
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.
-
26 Mayıs 2026 günü sonuna kadar verilmesi gereken Muhtasar ve Prim Hizmet, Konaklama Vergisi ve Damga Vergisi Beyannameleri ile 1 Haziran 2026 günü sonuna kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin uzatılması.
-
DİJİTAL VERGİ DAİRESİNE YENİ EKLENEN HİZMETLERE İLİŞKİN DUYURU
-
SGK yemek yardımı istisnasında yeni dönem ve dikkat edilmesi gerekenler./ Celal ÖZCAN
-
Elektronik Defterlerin Oluşturulma ve İmzalanma Süresi ile Elektronik Defter ve Berat Dosyalarının Yüklenme Süresinin Uzatılması:
-
Anne Sevgisi Dünyadaki En Güçlü Bağdır.
-
Emeğin Gücüyle Yükselen Bir Dünya İçin – 1 Mayıs
-
Cumhurbaşkanı Kararları ile Vergi ve SGK Uygulamalarında Yapılan Düzenlemelerin Değerlendirilmesi
-
Dijitalleşme, vergi ve muhasebede koruyucu hekimlik görevi üstlendi. / Yaşar ÇATALKAYA – Ymm – Bağımsız Denetçi – Sürdürülebilir Denetçisi
-
KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMELERİNE (KDV1, KDV2, KDV2B, KDV4, KDV9015) İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU
-
“Okumaya başla… bırakamayacaksın. Göz Susarsa.” – Yazar : Şenol DÖNDER