Ana Sayfa GENEL 4 Mayıs 2020 600 Görüntüleme

Normalleşmeye Dönülüyor.

Türkiye’nin normalleşme takvimini açıklandı. Normalleşmenin mayıs, haziran ve temmuz aylarına yayılacağını söyleyen Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulanan 10 Mayıs Pazar günü 4 saat izin verileceğini açıkladı. Erdoğan, “Bu geceden itibaren 31 ile giriş çıkış sınırlamasını 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya. Her hafta gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış yasağı 14 gün boyunca uzatılmıştır” dedi. Erdoğan cerrahi maskelerin satışına yeniden izin verileceğini açıkladı. Ayrıca, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı 27-28 Haziran’da, LGS 20 Haziran’da, askeri öğrenci sınavı ise 14 Haziran’da

20 yaş altı içinde bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs çarşamba günü saat 11 ila 15 arası dışarı çıkarılabilecek. 15 Mayıs cuma günü ise 15 ila 20 yaş arası aynı saatlerde çıkarak hava alabilecek. Duruma göre, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz.

Berber, kuaför ve güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecektir.

Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayacaktır.

Normalleşme sürecinin bir parçası olarak bugüne kadar piyasada satışına izin verilmeyen cerrahi maske ve bez maske satışına kolayca ulaşabileceği yerlerde ulaşması için izin verilecek. Maskeye göre bir üst fiyat belirleyerek halk mağdur edilmeyecek.

Hac için de Diyanet İşleri Başkanı, ülkelerle görüşecek karar verecek. Zira İslam ülkelerinin ortak karar vermesi gerekiyor.

Askerlerle ilgili faaliyetler 1 Haziran’da, celp hizmetleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik hizmetleri 20 Haziran’da yeniden başlayacak.

Eğitimde atılan adımlar da tavsiyeler doğrultusunda belirlendi.

YÖK kurumları sınavı 27-28 Haziran‘da, LGS 20 Haziran’da, Askeri öğrenci sınavı 14 Haziran‘da yapılacaktır. Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönecekler.

Adliyeler ara verilen duruşmalara ve diğer uygulamalara 15 Haziran’da başlayabilecektir.

Tek-çift plaka uygulaması 5 Mayıs’ta sona erecektir.

kaynak: sozcu.com.tr

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil