DOLAR
Alış: 27.08
Satış: 27.19
EURO
Alış: 28.82
Satış: 28.94
GBP
Alış: 33.14
Satış: 33.38
Kısa Çalışma Ödeneği Yeniden Uygulanacak mı?
ŞENOL DÖNDER
SMMM
Yeni alınan korona virüs önlemlerinde birçok sektör bu uygulamadan yine etkileniyor. Hangi Sektörler tedbirler kapsamından etkilenmekte! Restoranlar, lokantalar, pastaneler, kafeler ve kafeteryalarda sadece paket servisi yapılacak bu tür işyerleri umuma açık olarak servis yapamayacak. Daha önce de en çok etkilenen sektörler olan Sinema solanları yıl sonuna kadar, kahvehaneler, kıraathaneler, kır bahçesi, internet kafeler ve salonları, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahalar yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalacak.
Alışveriş merkezleri, marketler, berberler, kuaförler ve güzellik merkezleri sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatlerinde hizmet verebilecek. Korana virüsten etkilenen işyerleri için yine Kısa Çalışma Ödeneği devreye girecek. İşten çıkma yasağı uygulamasının da geçerli olmasından dolayı ücretsiz izin uygulaması yine gündeme gelecektir.
Daha önce de Kısa Çalışma Uygulamasından dönen işyerleri için de normalleşme kapsamında destek sağlanmıştı. Bu işyerleri yeniden kısa çalışmaya dönebilecek.
Kısa çalışmadan yararlanamayanlar yine ücretsiz izinden faydalanabileceklerdir. günlük 39.24 lira nakdi ücret olmak üzere brüt aylık 1.177, net 1.168 lira ücret TL alabilecek Kısa Çalışma Ödeneği’ 31 Aralık 2020 tarihine kadar ödenecek. Cumhurbaşkanı kararıyla uygulama, Haziran 2021’e kadar uzatılabilecek. İşten çıkarma yasağı ve buna paralel ücretsiz izin uygulaması da 17 Ocak 2021’e kadar devam edecek. Gerek görüldüğü takdirde bu uygulama süresi Haziran 2021 ayı sonuna kadar uzatılabilecek.
Kısa Çalışma Ödeneği’nden sadece haziran 2020 sonuna kadar işkura başvuru yapmış olan ve iş kura bildirilen işçiler yararlanabilecek. Bildirilmeyen veya daha sonra işe giren işçiler kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayacak.
Yorumlar
Benzer Yazılar
-
Afetzedelere Bağışlanacak Konutların İnşasında KDV İstisnası / Erol ÇEMBER Yeminli Mali Müşavir
-
KDV ve İhraç Kayıtlı Satışlar: İmalatçıların Dikkat Etmesi Gereken Noktalar. / Şenol DÖNDER Smmm
-
Sosyal İçerik Üreticiliği ve Uygulama Geliştiriciliğinde Kazanç İstisnası
-
Belediye Tarafından Sağlanan Gelir Desteği Ödemesinin Vergilendirilmesi. / Şenol Dönder SMMM
-
Haciz İşlemleri ve Ödemelerde Vergi Uygulamaları: Serbest Meslek Erbabı Sanatçı ve Avukatlara Yapılan Ödemeler / Şenol Dönder SMMM
-
Muhasebenin Mucidini Biliyor muydunuz? Şenol DÖNDER – Smmm
-
KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ DEĞİŞİKLİKLER: İSTİSNA VE PROJE UYGULAMALARI / ŞENOL DÖNDER -SMMM
-
Gelen Soru Üzerine; İşverenler İş Güvenliği Eğitim Masraflarını İşçilerden Tahsil Edebilir mi? / Şenol DÖNDER SMMM
-
Alacak ve Borç Senetleri Reeskontunda Uygulanacak Faiz Oranı Nedir? Şenol Dönder – SMMM
-
Vergiyi Tabana Yaymak! / Erol ÇEMBER Yeminli Mali Müşavir
-
BAĞIMSIZ DENETİMDE YENİ BİR YETKİLENDİRME SINAVI: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK / Selahattin İPEK Sorumlu Bağımsız Denetçi – Mali Müşavir
-
finansal tablo analizi nedir? Şenol DÖNDER SMMM