Ana Sayfa GENEL 23 Mayıs 2023 199 Görüntüleme

SON DAKİKA! Kamu borcu yapılandırma süresi uzatıldı

Son dakika haberine göre Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılacak. İlk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak. Şu ana kadar 3 milyon 279 bin 883 kişinin başvurduğu kamu borçlarına yapılandırma uygulamasında sürenin Haziran sonuna çekilmesi bekleniyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi borcu, idari para cezası, SGK borçları gibi borçların yapılandırmasına ilişkin süreyi uzatıyor. 31 Mayıs 2023’te bitecek olan yapılandırma kampanyası 1 ay daha uzatılacak ve 30 Haziran’da sona erecek. İlk taksit ödeme süresi de böylece 1 ay ertelenmiş olacak.

3,3 milyona yakın mükellefin başvurduğu yapılandırma sürecinde 180 milyar liraya yakın borç yapılandırıldı.
PEŞİN YA DA TAKSİTLİ ÖDEME GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Yapılandırılan borçlar peşin ya da taksitli şekilde ödenebiliyor. 48 aya kadar vade yapılan borçlar uygun nemalandırmalarla küçük taksitler halinde ödenebiliyor.

İŞTE YAPILANDIRILACAK BORÇLAR
Tüm vergiler, trafik, sosyal güvenlik primleri, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırma kapsamında bulunuyor.
kaynak: https://www.cnnturk.com/ekonomi/son-dakika-kamu-borcu-yapilandirma-suresi-uzatildi

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil