Ana Sayfa GENEL 27 Ağustos 2020 1084 Görüntüleme

MUHASEBECİ DENİNCE AKLA NE GELİR? / ŞENOL DÖNDER SMMM

 

ŞENOL DÖNDER

SMMM                                                 MUHASEBECİ DENİNCE AKLA NE GELİR?

Muhasebeci denilince akla ne gelir? Kiminin aklına iyi şeyler, kiminin aklına kötü şeyler gelir. İyi şeyler muhasebenin önemini kavrayan ve kötü duruma düşmemek için en yakını danışmanı ve kurtarıcısı olarak gelir.

Ama muhasebenin anlamına varmamış olayı sadece maddiyata dökmüş, aslında sadece muhasebeciyi değil herkesi düşük bedel veya bedava bir şekilde yaptırmak isteyen kişiler tarafından da sahtekar kişi olarak görürler. Bu kişilere şunu söylemek gerekir. Hem kel hem fodul. Aslında bu kötü zihniyetli insanlara malzeme veren kimdir sizce!… Tabi ki meslektaş diyemeyeceğimiz, aynı kel ve fodul  yaratıklardır.

Ünvanımız her ne kadar Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çoğaltılmışsa da  biz hala Muhasebeci zihniyetinden uzaklaşamadık. Uzaklaşamayızda..

Kimlerin sayesinde oluyor bu, öncelikle Meslektaş diyemeyeceğimiz, kel bodur yaratıkların, haksız rekabet yapan bu kel ve bodur yaratıkların da aramızda gittik sıra çoğalmaya başlamasından ve ortalığı boş bulmalarından  kaynaklanıyor.

Muhasebeci, herkese akıl verir. Şöyle fatura al, şöyle fatura kes. Şu şekilde yap, bu şekilde yapma gibi. Ama Muhasebecinin aklı kendine geldiğinde maalesef kendine hayrı olmaz. Özetle aslında biz bir beyiniz.

Avukat ne iş yapar? Savunur.

Doktor ne iş yapar? Yaşatmaya çalışır. Şifa dağıtır.

İmam ne yapar? Dini bilgiler verir, Namaz kıldırır.

Beyin ne iş yapar? Genelde apartman dairelerinde kapıcılık yapar.

İşte biz Muhasebecilerin hali de bu. Bizi bu hale getirenler utansın. ALLAH artık gönül gözlerini ve vicdanlarını ıslah etsin.

 

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil