DOLAR
Alış: 19.13
Satış: 19.21
EURO
Alış: 20.83
Satış: 20.91
GBP
Alış: 23.64
Satış: 23.81
NE OLUR ARTIK SİSTEMLER AKLIMIZI BAŞIMIZDAN ALMASIN. / ŞENOL DÖNDER SMMM
ŞENOL DÖNDER
SMMM
Bir gün kalkıyorsunuz işe başlıyorsunuz. Sgk prim tahakkuklarını yapmaya çalışıyorsunuz. Bir bakıyorsunuz ki sisteme girmek ne mümkün. Sonra tekrar tekrar deniyorsunuz. Bir türlü sisteme giremiyorsunuz. Biraz stres biraz sinir krizleri geçirdikten sonra nihayetinde sisteme giriyorsunuz. Borcu olmayan mükellefinizin borcu görünüyor. Teşvikten faydalanamıyor diye üzülüyor ve bir kez daha strese giriyorsunuz. Kurum ile görüşüyorsunuz, “Aaaaa pardon sistemde arıza var” deniliyor ve gerekli düzeltmeyi yapıyorlar. Daha sonra da yeni bir teşvikten faydalanmak istiyorsunuz, o bölümün de açık olmadığını görüyorsunuz. Bir konuyor bir konmuyor. Konuyorsa onaylama tuşu gelmiyor. Daha sonra tekrar geliyor. Aynı iş yerinde çalışanlara aynı teşvik uygulanması gerekirken, biri farklı biri daha farklı rakamlara ulaşıyorsunuz. Yani kimin eli kimin cebinde belli değil.
Temel ile Dursun bir gün iki katlı otobüse binmişler. Temel alt katta yer olmadığından üst kata çıkmış. Temel cep telefonu ile Dursun’u cepten aramış;
Temel: Dursun nasıl gidiyorsun?
Dursun: Vallahi Şoför pek dikkatsiz ama idare eder.
Temel: Sen yine iyisin. Bizde şoför yok. Allah’a emanetiz. Demiş.
Aynı biz meslektaşlar gibi. Artık dualarla bilgisayarlarımızı sistemlerde aksilik olmasın diye dualar ediyor ve Sadakallah’ul-azim deyip kapatıyoruz. Daha neler ile karşılaşıyor ve şaşkınlık içinde kalıyoruz maalesef. Bir dokunan bizden bin ah işitir.
Yorumlar
Benzer Yazılar
-
Matrah Artırımında Bulunarak Vergi İncelemesinden Nasıl Kurtulunur?
-
Kira Gelirimi Nasıl Beyan Ederim?
-
EYT De İzlenecek Yol Hakkında Bilgi
-
Depremzedelerin Vergi Borçları Silinmelidir
-
Şimdi Yaraları Sarma Zamanı…
-
Vergi İncelemesinden Kurtulmanın Yolu – Erol Çember
-
Bir Öyle Bir Böyle. Matrah Arttırm Oranında Değişiklik.
-
Matrah Arttırımı Yapılandırmalar 3
-
Yapılandırmalarda Neler Olacak-2 ; Matrah Arttırımı nasıl olacak?
-
Yapılandırmalarda Neler Olacak – 1
-
Yapılandırma ve Matrah Artırımının Detayları Belli Oldu
-
Vergi levhasının internet vergi dairesinden alınması