Ana Sayfa Yazılar 2.05.2021 697 Görüntüleme

e-Devlette Görev Yazı Belgesi Sıkıntıları Devam Ediyor.

ŞENOL DÖNDER

SMMM

Bilindiği üzere Sokağa Çıkma Yasağı 29 Nisan saat 19.00’da başladı ve 17 Mayıs saat 05.00’e kadar devam edecek.

Bu zaman zarfı içinde İçişleri Bakanlığı tarafından 26.04.2021 Genelge yayınlanarak 81 vilayete gönderildi. Sokağa Çıkma yasağından muaf olan işyerlerinin kimleri kapsadığı belirtildi. İlgili Genelgeye  linki tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sokağa çıkma yasağından muaf olan işyerlerinde de çalışana 02.05.2021 tarihi sonuna kadar geçerli olmak üzere işveren ve işçi tarafından imzalanarak görev yazısı verilmişti. Yeni görev belgesini de e devlet üzerinden e-Başvuru butonuna basarak alabilecekleri bildirilmişti. Elden düzenlenen görev yazısı belgesinin 02.05.2021 tarihinden sonra hükmü kalmayacaktır.

Ancak, bu açıklama yapıldıktan sonra e-Devlet Sistemi üzerinde doğal olarak yoğunluk yaşandı. Sisteme giriş  yapılamadı. Halen de sisteme giriş yapıldığında “Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı. ” mesajı alınmaya başlandı. Bu da vatandaşları zorlamakta ve huzursuz etmektedir. O  Yöneticilerden bu sıkıntının bir an evvel giderilmesini talep etmekteyiz..

Sıkıntı burada da bitmiyor. Biliyorsunuz ki Nace Kodu sisteminde de sıkıntılar vardır. Bir örnekle  sıkıntıyı belirtmek isterim. Örneğin; Bir mükellef elektrik malzemesi toptan ve perakende işlemleri yapmakta, bu işin yanında da trafo montaj, orta alçak gerilim tesisatları enerji ve nakil hatları, elektrik malzemelerinin imali. elektrik tesisatı vs. işlerini de yapmaktadır. Ancak Nace Kodunda bu işleri bir araya getiren bir kod bulunamamaktadır. Vergi daireleri Vergi Levhasında ana faaliyet kodu olarak bir tanesine yer vermektedir. Elektrik tesisat döşemesini de yapan bu firma v mağduriyet yaşamaktadır. Bu durumdaki işyerleri ne yapacaktır?. Yüzlerce bu tür firmalar mevcuttur. Bu sıkıntının da giderilmesini talep etmekteyiz.

Sıkıntılar büyük. Daha önce de sokağa çıkma yasağında muafiyete tabi firmalar belirlenmişti . O tarihten itabaren de nace kodlarının güncellenmesi gerekirdi diye düşünmekteyim. Nace kodu ile eşleşmeyen yukarıdaki örnekteki gibi işyerlerinin de imalatçı ise sanayi sicil belgesi, şirket ise faaliyet belgesi sunulmak  kaydı ile mağduriyetin önlenmesini talep etmekteyiz.

Umarım bu sıkıntılı günleri gerekli önlemleri alarak, yasaklara da uyarak atlatacağız.

Saygılarımla,

 

 

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil