Ana Sayfa Yazılar 3.01.2021 364 Görüntüleme

Herşeyimiz Tamdı, Bir Bu Eksikti!

ŞENOL DÖNDER

   SMMM

 

03.01.2020 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığınca Yapılan duyuru da bundan böyle Mükellef ile Muhasebeci arasında düzenlenen Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmeleri ve Elektronik Beyanname Aracılık Ve Sorumluluk Sözleşmeleri’nin yapılarak Vergi Beyanlarının Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilmesi gerçekleştirilebiliyordu.

Şimdi ise; Gerek meslek mensuplarının, gerekse mükelleflerin haklarının korunması amacıyla, meslek mensuplarının, kendileri elektronik beyanname kullanıcı kodu, parola ve şifresine sahip olan mükellefler ile yaptıkları sözleşmelere ilişkin bilgi girişlerinin geçerli olabilmesi için, sözleşme yapılan mükellefin İnteraktif Vergi Dairesi aracılığıyla bu sözleşmeye onay vermesi uygulamasına geçilmiştir.

Adına sözleşme girişi yapılan e-Beyanname kullanıcısı mükelleflerin İnteraktif Vergi Dairesinde “İşlem Başlat → Beyanname İşlemleri → Sözleşmeler ve Onay Bekleyenler” menüsünden söz konusu sözleşmeyi onaylamaları veya reddetmeleri gerekmektedir. Kendileri elektronik beyanname kullanıcı kodu, parola ve şifresine sahip olan mükellefler bu onayı vermedikçe, beyannameleri meslek mensubu tarafından gönderilemeyecektir.

Herşeyimiz Tamdı, Bir Bu Eksik Kalmıştı.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil