Ana Sayfa Yazılar 6.12.2020 716 Görüntüleme

Sanki Dünya Evine Giriyoruz.

 

ŞENOL DÖNDER

SMMM

Kdv iadesi alacağı için bir işyeri Yeminli Mali Müşavire müracaat eder.  YMM, bu işlemin karşı incelemesini yapmak zorundadır. Bunu da o malı satan işyerinin mali müşavirine hazır taslak üzerinden soruları içeren evrakını gönderir. Mali Müşavir, evrakı kendi kayıtlarına bakarak düzenler ve hazır eder. Ancak, YMM. bunu bu şekilde yapması gerekirken, daha önce Vergi Müfettişi görevinden emekli olduğu için evrakı Mali Müşavire değil, Vergi Denetmenliği’ne işlemlerin vergi müfettişi tarafından yapılmasını sağlar.

Mali Müşavir. ha Yeminli Mali Müşavire. ha Vergi Müfettişine benim için fark etmez deyip, işlemlerini tamamlıyor. Vergi Müfettişine gerekli cevapları veriyor. Tam işin bittiğini düşünürken Vergi Müfettişinin istediği soruyu görünce şaşkınlık geçiriyor. Soru ne mi!.. Aynen iletiyorum.

– Satışını yaptığınız firma ile ilişkiniz nasıl başladı?

– Satmış olduğunuz malzemeleri nerede teslim ettiniz?

– Nakliyesini kim yaptı? Detaylı bilgiler veriniz.

Şu şekilde cevap vermeyi düşünüyorum “Satışını yaptığım alıcı firma işyerime geldi. Fiyakalı görünüyordu. Grand tuvalet giyinmişti. Parasının çok olduğunu söyledi. Sonra yemeğe çıktık. Birbirimizle sohbet ettik. Adamın üslubunu beğendim. Çoluk çocuk sahibi imiş. Evliliklerinin beşinci yılı imiş. Evine de bağlı olduğunu düşününce satış yapmaya karar verdim. Sonra satacağım malzemelerimi Allah’ın emri Peygamber Efendimizin kavli ile Alıcı Firmaya işyerimde teslim ettim. Teslim ettiğim malzemelerinin de kendi firmamızın araçlarıyla dünya evine gönderdim.”

Aklımızı almak mı istiyorsunuz başımızdan. Mal mı satıyoruz, dünya evine mi giriyoruz!……

Hayırdır!……….

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil