Ana Sayfa Yazılar 20.09.2020 593 Görüntüleme

CENAZE ŞOFÖRÜ BİR ÖRNEKTİR. 

 

 

ŞENOL DÖNDER

SMMM

CENAZE ŞOFÖRÜ BİR ÖRNEKTİR. 

Her ay dolu. Her ay yapılması, yetiştirilmesi gereken işler var. Sürekli değişen mevzuatlar ve sürekli kafalarda soru işaretleri, bilinmezlikler var. Şöyle mi olmalıydı böyle mi olmalıydı diye tedirginlikler var. Neden açık ve net olmaz bu mevzuatlar!  Bu ay şu var bu var. Şunu yapmam lazım bunu yapmam lazım. Muhasebeci, bir program yapamaz mesela. Tatil, tatili bırak evlilik, doğum, cenaze, hastalık vs.. Ve artık kafamızda şu görüş yerleşir haklı olarak…. Bir daha dünyaya gelsem, İmam olurdum diyoruz. Neden! Çünkü imamlarda mevzuat hiç değişmiyor. Değişmeyen ve adaletli tek Mevzuat var.

Bir gün Cenaze Şoförü tam 25 sene süren bu mesleğinden emekli olmuş……..

Taksicilikte ilk günü olan şoförün taksisine binen müşteri şoföre bir şey sormak için hafifçe omzuna dokunur. Omzuna dokunulmasıyla Şoför bir çığlık atıp, direksiyonun kontrolünü kaybeder ve kaldırıma çıkıp, bir vitrinin önünde arabayı durdurur ve arkaya dönüp müşteriye:

“Bir daha bunu yaparsan gözünü patlatırım!” diye bağırır.
Müşteri;
“Ufacık dokunmanın sizi bu kadar korkutup sıçratacağını düşünemedim, özür dilerim” der.

Kendini toparlamış olan şoför, müşteriye dönüp:

“Haklısınız, sizin kabahatiniz yok, bugün benim taksicilikte ilk günüm, 25 senedir cenaze arabasında şoförlük yapıyordum da!”

Acaba biz Mali Müşavirler, Muhasebeciler olarak bu kadar bizleri tedirgin eden ve meşgul eden bu işlerden emekli olabilirsek, acaba rahat edebilir miyiz sizce!… Bence hayır. Çünkü alışmışız sürekli çalışmaya. 🙂

 

 

 

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil