Ana Sayfa Yazılar 2.07.2020 769 Görüntüleme

MALİ TATİLE GİRİNCE SGK DA MALİ TATİLE GİRİYORMU?

 

 

ŞENOL DÖNDER

SMMM

İşyeri Bildirgesi, Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi, Sigortalı İşten Çıkış Bildirgesi, Aylık Hizmet Prim Bildirgesi, İşyeri incelemeleri ve kayıt belgelerinin ibrazı ile İdari Para Cezalarına İtiraz ve Ödemeleri;

Yasada belirtilen şekilde verilmesi gereken bildirgeler mali tatile rastlamış ise verilme süresi mali tatilin son gününden sonra 7 gün uzatma ile verilecektir. Bu sene 20.07.2020 tarihine kadar sürecek olan Mali Tatil, 7 gün uzatma ile 27.07.2020 tarihine kadar verilebilecek idari para cezası uygulanmayacaktır.

Sgk işlemlerinde Mali Tatil kapsamına girmeyen işlemler ise;

4/a kapsamındaki sigortalı sayılanlar yönünden; ay içerisindeki çalışmaları karşılığı ücret alan sigortalılar için ödenecek primler süresi içinde ödenecek, bu konu hakkında mali tatil uygulaması uygulanmayacaktır.

İş kazası olması halinde bu olayın bildirimi, iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve doğum hallerinde işverenlerce düzenlenmesi gereken vizite kağıdı, e-uygulama ile gönderilen sigortalı hesap fişi, işçinin rapor alması halinde işyerinde çalışmadığına dair bildirim ayrıca primlerini kendileri ödeyen sigortalıların yaptığı bütün işler ve işlemler, mali tatil kapsamına girmemekte ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

 

 

 

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil