Ana Sayfa Yazılar 3.03.2023 446 Görüntüleme

EYT De İzlenecek Yol Hakkında Bilgi

ŞENOL DÖNDER

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

 

Eyt kanunu kapsamında olan ve emeklilik şartlarını yerine getiren sigortalıların maaşlarının bağlanabilmesi için işverenler tarafından işten ayrılış bildirgelerinin verilmesi ve sigortalı tarafından Aylık Ödenek Talep Belgesinin (Tahsis Talep Başvurusu) nun SSK Kurumuna verilmesi gerekmektedir.

İşten Ayrılış Bildirgelerinin verilmesi için Müdürlüklerden işverenler tarafından veya çalışanları aracılığıyla herhangi bir yasal zorunluluğu bulunmayan emekli olabilir ibareli yazılar talep edilmektedir.

Daha hızlı bir şekilde işlemlerin olabilmesi açısından Kurumca e devlet uygulaması üzerinden Sigortalılara SGK Tescil Hizmet Dökümü ve Normal Şartlarda ne zaman emekli olurum ve Çalışma Hayatım uygulamaları ile tabi oldukları emeklilik şartları bu şartları yerine getirecekleri tarihler ve de bu şartları yerine getirip getirmedikleri hakkında bilgiler alabilirler.

Bu sebeple Sgk Kurumlarından Ne zaman Emekli olabilir ve Emekli Olur veya Emeklik şartlarını yerine getirmiştir ibareli yazıların talep edilmemesini gerektiğini belirtilmiştir. Bu türlü bilgilere sigortalının e devlet üzerinden alarak işten ayrılış bildirgelerinin verilmesini işverenlerden talep edebilirler.

İlgili işlem için Sgk yazısını görmek için aşağıda sunulmuştur.

 

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil