Ana Sayfa Yazılar 12.12.2020 369 Görüntüleme

Korona Virüs Harcamaları Ve İşçilerin Rapor Durumu

ŞENOL DÖNDER

SMMM

Son yılların felaketi olan korona virüs, dünyanın başına bela, milyonlarca insanın bu virüsten dolayı hayatını kaybetmesine, ekonomilerin bozulmasına, psikolojilerin alt üst olmasına neden olmuştur.

Ülkemizde de dünya da olduğu gibi ciddi sayıda ölümlere ve ekonomik dengelerin bozulmasına yol açmıştır.

Buna bağlı olarak da ticari kazancın tespitinde sağlık harcamaları da artmıştır. Nedir bunlar? Gelir ve Kurumlar Vergisi ne tabi işyerleri bünyesinde maske, dezenfektan gibi harcamalarının da gündeme geldiğini ve bununla ilgili harcamaların olduğu görülmektedir. İşyerlerinin korona virüsün yaratmış olduğu kötü durumları önlemek amacıyla işyerlerinde yapmış olduğu masraflarını ( maske, dezenfektan, siperlik gibi.)  gider olarak kayıt edilebilir. Ancak, işyerlerinde çalışan korona virüs testine tabi tutulması  ve virüs bulaşan işçinin özel sağlık sigortasının olmaması varsa da durumu içeren sigorta poliçesinin olmaması halinde hastane, tedavi ve ilaç giderlerinin işyeri tarafından karşılanması sonucunda bu masrafların da işyeri tarafından gider olarak yazabilmesi mümkündür. İlginç olan durum ise; işyerinde çalışırken korona virüse yakalanan bir işçinin Sgk ya iş kazası olarak bildirilmesi uygun görülmemiştir. Korona virüs, Sgk tarafından iş kazası olarak sayılmamıştır.

Korona Virüs ile ilgili vergi ve sgk durumu için araştırma yaparken akishaber.com.tr sayfasındaki şu mizahi paylaşımı çok beğendim.

Siz siz olun sakın, Korana’dan korunmak için 200 TL’ye muska yapan sahtekarlara itibar etmeyin ben size 100 TL’ye yaparım. :))))

Koronasız günler dilerim.

 

 

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil